Το πλυντήριο ρούχων μετακινείται! Τι συμβαίνει;

Κορίτσι πίσω από πόρτα πλυντηρίου
Κορίτσι πίσω από πόρτα πλυντηρίου / Pexels.com

Αν έχετε παρατηρήσει πως το πλυντήριο ρούχων σας κόβει… βόλτες στο χώρο που είναι τοποθετημένο είναι βέβαιο πως κάτι δεν πηγαίνει καλά! Στην Service Now Athens έχουμε δεχθεί πολλές κλήσεις για να επιδιορθώσουμε αυτού του είδους βλάβες – και φυσικά το καταφέραμε με απόλυτη επιτυχία. Ας δούμε γιατί μετακινείται το πλυντήριο ρούχων που έχετε και τι μπορείτε να κάνετε.

Βλέπετε λοιπόν το πλυντήριο ρούχων να περπατάει. Τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι πιθανό να πλένετε άνισες ποσότητες ρούχων ή το πλυντήριο να είναι τοποθετημένο σε ανομοιόμορφο δάπεδο. Απορείτε αν είναι φυσιολογικό; Φυσικά και δεν είναι.

Όταν η ποσότητα των άπλυτων είναι άνισα κατανεμημένη σε ένα πλυντήριο, ο κάδος θα στριφογυρίζει ανομοιόμορφα και έτσι όλη η συσκευή θα δονείται. Πολλές φορές αυτές οι δονήσεις είναι τόσο δυνατές που κάνουν το πλυντήριο να μετακινείται. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο αν έχετε τοποθετήσει το πλυντήριο ρούχων σε ανομοιόμορφο πάτωμα.

Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα;

Εννοείται! Όταν το πλυντήριο μετακινείται μπορεί να καταστραφεί η ίδια η συσκευή αλλά και το πάτωμά σας. Επιπλέον, είναι πολύ ενοχλητικό να “φεύγει” από την αρχική του θέση και να πρέπει να το επανατοποθετείτε συνεχώς εκεί που βρισκόταν.

Πώς θα το διορθώσω;

Για να επιδιορθώσετε αυτή τη βλάβη, υπάρχουν μερικά πράγματα  που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε πως αυτά δεν επαρκούν, μην επιχειρήσετε να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια και να επέμβετε στα καλώδια, την κατασκευή, ή οτιδήποτε άλλο. Προτιμήστε να καλέσετε τεχνικό για να επισκευάσει το πλυντήριο ρούχων σας, με ασφάλεια και τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Οι ειδικοί στα πλυντήρια της Service Now Athens είναι πάντα δίπλα σας με ένα απλό τηλεφώνημα! Κάλεσε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τις εξής ενέργειες για να σταματήσετε τη μετακίνηση του πλυντηρίου σας:

  • Βεβαιωθείτε πως το πλυντήριο ρούχων είναι επίπεδο. Αν δεν μπορείτε να το διακρίνετε με μια ματιά, τότε μπορείτε να ελέγξετε πως δε γέρνει με τη βοήθεια ενός αλφαδιού. Σε περίπτωση που κάποια μεριά δε “πατάει” καλά, τότε μετακινήστε το ελαφρώς μέχρι να είναι επίπεδο. Σκεφτείτε επίσης την πιθανότητα να βιδώσετε τα πόδια του πλυντηρίου ή να το ακινητοποιήσετε με κάποιον άλλο τρόπο στο σημείο που έχετε επιλέξει.
  • Προσθέστε αντιολισθητικά και αντικραδασμικά μαξιλαράκια κάτω από τα πόδια του πλυντηρίου ρούχων. Μειώνουν το κούνημα, προσθέτουν αντίσταση, και προφυλάσσουν το πάτωμά σας από τυχόν μετακινήσεις.
  • Προσπαθήστε να κάνετε ίση κατανομή του φορτίου ρούχων που θα μπει στο πλυντήριο. Σε κάθε πλύση τοποθετείτε μικρά και μεγάλα αντικείμενα, και εξισορροπήστε την αναλογία στον όγκο των ρούχων. Για παράδειγμα, δύο πετσέτες θαλάσσης είναι καλύτερες από μια.

Αν μετά από αυτές τις ενέργειες το πλυντήριο ρούχων σας συνεχίζει να μετακινείται, τότε πρέπει να σας επισκεφθεί τεχνικός. Στο Service Now Athens θα βρείτε καταξιωμένους και έμπιστους επαγγελματίες που θα επισκευάσουν με ασφάλεια και εγγύηση τη συσκευή σας.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093