Πώς γίνεται η σωστή συντήρηση πλυντηρίου ρούχων;

Κορίτσι πίσω από ανοιχτή πόρτα πλυντηρίου

Για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το πλυντήριο ρούχων ώστε να αποφύγετε πιθανές βλάβες που θα δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας πρέπει να φροντίζετε ένα – δύο απλά πράγματα. Η σωστή χρήση είναι το παν για την πρόληψη βλαβών αλλά και η σωστή επαγγελματική συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων θα ενισχύσει τη μακροζωία του μηχανήματός σας.

Η συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από καταρτισμένους επαγγελματίες του χώρου. Βρείτε τεχνικό από το Service Now Athens και πραγματοποιήστε μια σωστή συντήρηση που θα βελτιώσει τη λειτουργία της συσκευής σας. Καλέστε στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Τι μπορώ να κάνω εγώ για να συντηρήσω το πλυντήριο;

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι να δώσετε βάση στη σωστή χρήση του πλυντηρίου σας. Η συντήρηση ξεκινάει από τη σωστή χρήση άλλωστε! Για πιο ολοκληρωμένη συντήρηση όμως, πρέπει πάντα να απευθύνεστε σε ειδικούς. Μια με δυο φορές το χρόνο είναι υπέρ – αρκετές για να συνεχίσει το πλυντήριό σας να λειτουργεί άψογα.

1. Φορτίο

Προσέξτε να μη φορτώνετε το πλυντήριο με τεράστιο όγκο ρούχων. Κάθε πλυντήριο έχει συγκεκριμένο αριθμό φορτίου που εξυπηρετεί, οπότε ποτέ μην τον υπερβαίνετε. Επίσης, τα κιλά αλλάζουν ανάλογα το πρόγραμμα το οποίο θέλετε. Δεν είναι δυνατό να βάζετε 6 κιλά ρούχων σε 20άλεπτη πλύση! Αρχικά, δε θα πλυθούν καλά τα ρούχα. Επιπλέον, θα υπερφορτωθεί ο κάδος και θα προκληθεί βλάβη στον μηχανισμό. Μετά, σίγουρα θα χρειαστεί άμεση αντικατάσταση

2. Μικροαντικείμενα

Πάντα να θυμάστε να ελέγχετε τις τσέπες των ρούχων σας για μικροαντικείμενα που μπορεί να έχουν ξεχαστεί μέσα. Για παράδειγμα, κλειδιά, κέρματα, τσιμπιδάκια, συνδετήρες, ακόμα και χαρτάκια. Αυτά μπορεί να καταλήξουν στον μηχανισμό και έτσι να μπλοκάρουν τη φυσιολογική ροή της πλύσης. Ακόμα, μπορεί να βουλώσουν τις αντλίες και τα φίλτρα. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην αφήνετε τα ρούχα με φερμουάρ ανοιχτά σε περίπτωση που προκαλέσουν φθορά στον κάδο.

3. Αερίστε το πλυντήριο

Μην ξεχνάτε να αφήνετε για κάποια ώρα την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή. Αν κλείνετε ερμητικά την πόρτα του πλυντηρίου μετά την πλύση θα μείνει υγρασία στον κάδο, θα αναπτυχθούν μικροοργανισμοί και κατά συνέπεια κακοσμία. Αν παρατηρήσετε μούχλα στο λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου ή έντονη κακοσμία, καλέστε έναν τεχνικό της Service Now Athens για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

4. Ποτέ το μαλακτικό στην ίδια θήκη με το απορρυπαντικό

Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για τα δύο σκευάσματα, εσείς γιατί να τα βάζετε σε μια; Η ανάμειξη των δύο προκαλεί την παραμονή κατάλοιπων στο πλυντήριο τα οποία βέβαια φθείρουν το μηχάνημά σας. Επιπλέον, προσέξτε πολύ τη δοσολογία.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστή χρήση της συσκευής σας και να κρατήσετε τις βλάβες μακριά. Παράλληλα όμως, είναι απαραίτητη η επαγγελματική συντήρηση από ειδικό τεχνικό που θα ελέγξει και τα μηχανολογικά εξαρτήματα του πλυντηρίου σας με ασφάλεια. Για να προγραμματίσετε την ετήσια συντήρηση του πλυντηρίου σας, επιλέξτε τεχνικούς με πολυετή εμπειρία στις επισκευές πλυντηρίων από τη Service Now Athens για άμεση ανταπόκριση.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093