Γιατί το πλυντήριο ρούχων δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα;

Λευκό πλυντήριο ρούχων γεμάτο σε εσωτερικό χώρο
Πλυντήριο ρούχων σε εσωτερικό χώρο / Unsplash.com

Υπάρχουν πολλοί και περίπλοκοι λόγοι γιατί το πλυντήριο ρούχων που έχετε δεν ολοκληρώνει το πρόγραμμα και σταματάει τη λειτουργία στη μέση του κύκλου πλύσης. Είναι πιθανό να συμβαίνει απλώς κάποια δυσλειτουργία – όπως για παράδειγμα να έχει απορρυθμιστεί το χρονόμετρο ή να έχετε κάνει κάποια λάθος επιλογή στις ρυθμίσεις. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών και να διορθώσετε άμεσα το πρόβλημα.

Αν δεν είναι αυτή η περίπτωση, τότε είναι προτιμότερο να εμπιστευθείτε την επιδιόρθωση της βλάβης σε  κάποιον αξιόπιστο ειδικό στις επισκευές πλυντηρίων.  Στο Service Now Athens, καλέστε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρείτε τον κατάλληλο τεχνικό που θα διορθώσει το πρόβλημα της συσκευής σας με ασφάλεια.

Πιθανές αιτίες βλάβης

  • Σφάλμα στη θερμοκρασία νερού: Το πιο συχνό φαινόμενο που καταλήγει στη διακοπή του κύκλου πλύσης είναι το ότι το νερό δε θερμαίνεται επαρκώς. Για να το τεστάρετε αυτό, επιλέξτε έναν κύκλο πλύσης και αν σταματήσει στα πρώτα 30 λεπτά, τότε ίσως είναι αυτό το πρόβλημα. Αν σταματήσει μετά το μισάωρο, τότε πιθανότατα συμβαίνει το αντίθετο – το πλυντήριό σας υπερθερμαίνεται!
  • Η αντλία δε λειτουργεί: Είναι επίσης πιθανό να μη στραγγίζει σωστά η αντλία του πλυντηρίου σας. Μπορεί κάτι να μπλοκάρει τη δίοδο και έτσι το πλυντήριό σας να σταματάει τη λειτουργία του εν μέσω πλύσης. Αν μπορείτε να διακρίνετε εύκολα, χωρίς να επέμβετε σημαντικά, τι είναι αυτό που εμποδίζει το νερό να διοχετευτεί στην αντλία τότε απομακρύνετε το και δοκιμάστε να ξεκινήσετε πάλι τον κύκλο πλύσης.
  • Υπερθέρμανση: Όταν η συσκευή σας υπερθερμαίνεται τότε είναι αναμενόμενο πως θα σταματήσει. Τα περισσότερα πλυντήρια διαθέτουν αισθητήρες που σε περίπτωση μεγάλης θερμοκρασίας σταματούν τη λειτουργία της συσκευής για την ασφάλειά σας. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στο θερμίστορ ή δεν αφήνετε αρκετό χρόνο να “κρυώσει” το πλυντήριο ανάμεσα από τις πλύσεις. Στη δεύτερη περίπτωση, αφήστε το πλυντήριο να κρυώσει μετά την κάθε πλύση και προσπαθήστε ξανά. Αν δε λειτουργήσει, τότε είναι πιθανό να συμβαίνει κάτι άλλο.

Μήπως φταίνε οι διαρροές;

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Service Now Athens, είναι πιθανό μερικές φορές τυχόν διαρροές να εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του πλυντηρίου σας, με αποτέλεσμα να σταματάει ο κύκλος πλύσης. Ανάλογα με το μοντέλο του πλυντηρίου σας, μια διαρροή μπορεί να μην επιτρέψει στο μηχάνημα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα πλύσης που έχετε επιλέξει.

Αν εντοπίσετε διαρροή μην προσπαθήσετε να προχωρήσετε σε επιδιόρθωση μόνοι σας! Μερικές φορές είναι περίπλοκη η διαδικασία και είναι πιθανό να χρειαστεί το χέρι ειδικού. Αν επιχειρήσετε να επιδιορθώσετε μια βλάβη χωρίς να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνετε μεγαλύτερη ζημιά η οποία θα σας κοστίσει περισσότερο μελλοντικά.

Για κάθε βλάβη ή δυσλειτουργία των συσκευών σας, εμπιστευτείτε τους κατάλληλους τεχνικούς. Επιλέξτε αξιόπιστους υδραυλικούς και έμπειρους ειδικούς στις ηλεκτρικές συσκευές και επιδιορθώστε οποιοδήποτε πρόβλημα με ασφάλεια και εγγύηση. Εύκολα, γρήγορα, και αξιόπιστα με τη Service Now Athens.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093