Συντήρηση πλυντηρίου ρούχων

συντηρηση πλυντηριου ρουχων

Σας έχει συμβεί ποτέ να αντιμετωπίσετε ρούχα τα οποία δεν καθαρίζουν σωστά στο πλυντήριο ή λευκά ρούχα τα οποία βγαίνουν γαριασμένα; Αν η απάντηση είναι ναι η λύση βρίσκεται στη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων. Η σωστή συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων σας θα σας βοηθήσει να έχετε πάντα ρούχα απαλά, που μυρίζουν υπέροχα και το κυριότερο, δεν καταστρέφονται. Επιπλέον, θα βοηθήσει να προσθέσετε λίγα παραπάνω χρόνια ζωής στην αγαπημένη σας συσκευή, η οποία σας λύνει τα χέρια. Συνεχίστε να διαβάζετε, καθώς οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του ServiceNow έχουν συγκεντρώσει για εσάς όλα τα βήματα της σωστής συντήρησης πλυντηρίου ρούχων.

Το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται service.

Όπως κάθε συσκευή έτσι και το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται service ακόμα και αν δείχνει οτι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Αν τα βήματα που σας προτείνουμε παρακάτω φαίνονται δύσκολα, ένας εξειδικευμένος μάστορας για πλυντήριο ρούχων, θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά στη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου.

Ενδείξεις πλυντηρίου ρούχων που χρειάζεται συντήρηση.

Εάν δεν έχετε κάνει τη συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων μέρος της συνηθισμένης σας ρουτίνας, το πλυντήριό σας μπορεί να δείξει σημάδια οτι χρειάζεται επισκευή πολύ νωρίτερα. Ενώ ορισμένες εργασίες συντήρησης πρέπει να εκτελούνται μηνιαίως, άλλες απαιτούνται λιγότερο συχνά και πρέπει να προσέχετε για σημάδια ώστε να καλέσετε τεχνικό πριν προκληθεί μεγαλύτερη βλάβη. Όποια μάρκα πλυντηρίου ρούχων και αν διαθέτετε, προσέξτε αυτές τις ενδείξεις.

  • Διαρροή εύκαμπτων σωλήνων νερού του πλυντηρίου.
  • Βουλωμένο πλυντήριο ρούχων.
  • Έλλειψη ζεστού νερού ή αδυναμία πλήρωσης του κάδου ρούχων με νερό.
  • Διαρροές από το πλυντήριο.
  • Ο κάδος του πλυντηρίου ρούχων δεν περιστρέφεται
  • Δεν στραγγίζει το νερό μεταξύ των κύκλων πλύσης.
  • Τα ρούχα δεν βγαίνουν καθαρά μετα το πλύσιμο.
  • Τα ρούχα καταστρέφονται, γαριάζουν και έχουν χάσει τη φυσιολογική τους απόχρωση.
  • Οσμές μούχλας και υγρασίας.
  • Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο.

Ας δούμε μερικές από τις πιό τυπικές εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνονται για το πλυντήριο ρούχων σας.

Αντικαταστήστε τους σωλήνες νερού.

Οι εύκαμπτοι σωλήνες νερού στα πλυντήρια ρούχων μπορούν να ξεραθούν και να φθαρούν σχετικά σύντομα. Για την καλύτερη συντήρηση του πλυντηρίου, συστήνεται η αντικατάσταση τους ανα τρία χρόνια. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν διαρροές ή απρόοπτα προβλήματα. Μια επιπλέον συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να μετακινήσετε το πλυντήριο λίγο πιο μακριά από τον τοίχο, ώστε να αποφύγετε το τσάκισμα των σωλήνων.

Καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου ρούχων.

Το πλυντήριο ρούχων σας έχει ένα φίλτρο για τα χνούδια. Αν αυτό γεμίσει, υπάρχει πιθανότητα το πλυντήριο να μην μπορεί να στραγγίξει τα νερά αποτελεσματικά. Στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης αυτό συνήθως βρίσκεται μπροστά και κάτω δεξιά, ενώ στα πλυντήρια άνω φόρτωσης το φίλτρο ίσως βρίσκεται στο σημείο του φτερού του τυμπάνου.

Διατηρήστε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού του πλυντηρίου ρούχων.

Διατηρώντας ένα πρόγραμμα καθαρισμού μερών του πλυντηρίου, συνεισφέρετε σημαντικά στη σωστή του συντήρηση. Συνιστάται να καθαρίζετε το πλυντήριό σας τουλάχιστον μία φορά ανα 2 μήνες και προτείνεται η βοήθεια από έναν επαγγελματία. Ωστόσο, είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε και εσείς.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας, ξεκινήστε αποσυνδέοντάς το από την πρίζα και αδειάζοντας τυχόν νερά που έχει μείνει μέσα.
Εάν έχετε λεκέδες από άλατα μπορείτε να αφήσετε λίγο νερό με λευκό ξύδι να μουλιάσει για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, εκτελέστε έναν άδειο κύκλο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και μαγειρική σόδα για να απολυμάνετε το εσωτερικό του τυμπάνου.
Άλλα μέρη που μπορεί να χρειαστούν καθαριότητα είναι η θήκη του απορρυπαντικού, τα λάστιχα γύρω από’ τον κάδο και το εξωτερικό του πλυντηρίου. Αυτά μπορούν να μουλιάσουν σε ξύδι ή λίγη χλωρίνη. Φροντίστε να τα στεγνώσετε με ένα καθαρό πανί στο τέλος.
Τέλος, εκτελέστε έναν άλλο άδειο κύκλο χρησιμοποιώντας μόνο ζεστό νερό για να ξεπλύνετε τα πάντα καλά.

Το πλυντήριο σας θα είναι καθαρό. Η παραπάνω διαδικασία προτείνεται να επαναλαμβάνεται ανα 1-2 μήνες. Συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο τεχνικό σας για τις καλύτερες τακτικές συντήρησης του πλυντηρίου ρούχων σας.

Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή.

Αφήστε την πόρτα ανοιχτή μετά τη χρήση. Αυτό επιτρέπει στον κάδο να κρυώσει και αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Επιπλέον βεβαιωθείτε οτι το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου παραμένει στεγνό μεταξύ των πλύσεων. Αν έχει συνεχή υγρασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξει μούχλα και μικροοργανισμούς, να φθαρεί πιο εύκολα και να αναδύει μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό με σύνεση.

Οι κατασκευαστές του πλυντηρίου σας έχουν συγκεκριμένες οδηγίες ως προς την ποσότητα απορρυπαντικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε το εγχειρίδιο οδηγιών της συσκευής για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή δοσολογία. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ρούχα σας και να προκαλέσει υπερβολική φθορά στο πλυντήριό σας, ενώ κάποια πλυντήρια υψηλής απόδοσης απαιτούν ειδικό απορρυπαντικό.

Φροντίστε το πλυντήριο ρούχων.

Με τη σωστή φροντίδα το πλυντήριο ρούχων μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό και να σας προσφέρει καθαρά ρούχα. Όταν όμως το γεμίζετε περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει, θα επηρεαστεί η περιστροφή του κάδου άμεσα. Επιπλέον, μπορεί να προξενηθεί βλάβη στον κινητήρα του πλυντηρίου ρούχων. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες του πλυντηρίου σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται στο φυλλάδιο χρήσης και ακολουθήστε τις οδηγίες που σας δίνουμε στη ServiceNow. Μετά από κάθε service οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας σας δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να συντηρήσετε σωστά το πλυντήριο ρούχων.

Για τη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου, καλέστε τους εξειδικευμένους τεχνικούς του ServiceNow. Παρέχουμε service & επισκευή σε πλυντήρια ρούχων όποιας μάρκας και αν είναι. Οι επισκευή του πλυντηρίου σας συνοδεύεται από 2 χρόνια γραπτή εγγύηση.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093