Τι να κάνετε όταν το πλυντήριο ρούχων δεν αδειάζει τα νερά

Χαλασμένο πλυντήριο με αυτοκόλλητο στον κάδο
Χαλασμένο πλυντήριο με αυτοκόλλητο στον κάδο / Pexels.com

Είναι πιθανό μερικές φορές να παρατηρείτε πως το πλυντήριο ρούχων δεν στραγγίζει επιτυχώς τα νερά από τον κάδο όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα πλύσης. Στο τέλος του κύκλου, το νερό μπορεί να κάθεται στον κάδο, αφήνοντας έτσι τα ρούχα σας βρεγμένα. Αυτή η βλάβη είναι πολύ συνηθισμένη στις οικιακές συσκευές και είναι εύκολο να αποκατασταθεί.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποια βλάβη στις ηλεκτρικές σας συσκευές είναι πάντα προτιμότερο να εμπιστεύεστε τις γνώσεις ενός ειδικού. Για αυτό, επιλέξτε ανάμεσα στους αξιόπιστους επαγγελματίες στην επισκευή πλυντηρίου της Service Now Athens ώστε να διορθωθεί κάθε είδους ζημιά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Γιατί δε στραγγίζονται τα νερά; Τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο;

Μια από τις πιο συχνές αιτίες της μη σωστής αποστράγγισης νερού στον κάδο ενός πλυντηρίου ρούχων είναι η μπλοκαρισμένη αντλία νερού ή ένα πολύ βρώμικο φίλτρο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι να δείτε αν το φίλτρο είναι σε καλή κατάσταση, ή αν υπάρχει κάποιο αντικείμενο που το έχει βουλώσει. Αν το φίλτρο σας είναι βουλωμένο από βρωμιά ή άλλο αντικείμενο, τότε σίγουρα δε θα γίνεται σωστή αποστράγγιση του νερού. Παρομοίως, πρέπει να τσεκάρετε την αντλία νερού. Είναι πιθανό να έχει λυγίσει ή να υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να εμποδίζει την ελεύθερη διέλευση του νερού. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως δεν υπάρχει κάτι που να μην επιτρέπει στην αντλία νερού να λειτουργήσει ομαλά.

Αφού ελέγξατε το φίλτρο και την αντλία του πλυντηρίου σας και συνεχίζεται το πρόβλημα, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη βλάβη, όπως για παράδειγμα στην αντλία αποστράγγισης! Αυτό το εξάρτημα βοηθάει στο να στραγγίζονται τα βρώμικα νερά μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης. Ελέγξτε και αυτή την αντλία μήπως έχει “χωθεί” κάποια κάλτσα ή μικροαντικείμενο και εμποδίζει τα νερά απ’ το να φύγουν. Επίσης, μπορεί η σωληνοειδής βαλβίδα να μη βρίσκει νερό στον κάδο για να το απομακρύνει. Ή εσείς χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό και δημιουργείται πολλή σαπουνάδα.

 Τι μπορώ να κάνω όταν συμβαίνει αυτό;

Αρχικά, μην πανικοβάλλεστε! Πρώτα απ’ όλα ελέγξτε ποιο πρόγραμμα πλύσης έχετε επιλέξει. Και όμως, υπάρχουν κάποια προγράμματα που δε συμπεριλαμβάνουν τελική αποστράγγιση!

Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα και έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα που δεν είχε αυτό το αποτέλεσμα παλιότερα, δοκιμάστε να μειώσετε την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Βλέπετε πάλι νερά; Τότε πρέπει να ρωτήσετε έναν τεχνικό. Βρείτε τους καλύτερους τεχνικούς πλυντηρίων ρούχων στο Service Now Athens με ένα μόνο τηλεφώνημα! Καλέστε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε ένα-δύο πράγματα από πλυντήρια, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε μια ακόμα ενέργεια. Προσοχή! Είναι απαραίτητο να σταματήσετε την παροχή ρεύματος για να συνεχίσετε. Ελέγξτε το φίλτρο το οποίο βρίσκεται μπροστά και κάτω, και είναι εύκολο να το βρείτε από το μπροστινό μέρος της συσκευής. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα στο πάτωμα σε περίπτωση που τρέξουν νερά. Αφαιρέστε το φίλτρο και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό για να το καθαρίσετε και μετά επανατοποθετήστε το.

Επιμένει το πρόβλημα και το πλυντήριο δεν αδειάζει τα νερά; Επιλέξτε έναν εξειδικευμένο τεχνικό από το Service Now Athens για ταχύτατη, ασφαλή, και εγγυημένη εξυπηρέτηση!

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093