Το πλυντήριο ρούχων κάνει πολύ θόρυβο όταν στύβει, γιατί;

Ανοιχτή πόρτα σε πλυντήριο ρούχων
Ανοιχτή πόρτα πλυντηρίου ρούχων / Pixabay.com

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο, είτε είναι ένας ήχος υψηλής συχνότητας ή σαν “κλικ”. Είναι πολύ βασικό να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος σύντομα ώστε να μην προχωρήσει η βλάβη και γίνει γενική. Όπως όλες οι οικιακές συσκευές, έτσι και τα πλυντήρια ρούχων είναι πιθανό να εμφανίσουν κάποια προβλήματα – ειδικότερα όσα είναι παλαιότερης τεχνολογίας ή όσα έχουν υποστεί εκτεταμένη χρήση ανα τα χρόνια.

Αν παρατηρήσετε όμως πολύ έντονους ήχους όπως χτύπημα, είναι πιθανό να υπάρχει κάποια αρκετά σημαντική βλάβη που απαιτεί το χέρι τεχνικού! Σε αυτή τη περίπτωση, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που εγγυώνται την ασφαλή και αποτελεσματική αποκατάσταση της βλάβης. Στο ServiceNow Athens είμαστε διαθέσιμοι για εσάς με ένα και μόνο τηλεφώνημα! Καλέστε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Λόγοι που το πλυντήριο κάνει θόρυβο

Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τις οποίες ακούτε περίεργους θορύβους από τη συσκευή σας. Ενώ άλλοι είναι πολύ εύκολο στο να επιδιορθωθούν ακόμα και από εσάς, άλλοι απαιτούν την επέμβαση τεχνικού. Ας απαντήσουμε όμως στην αρχική ερώτηση, γιατί το μηχάνημά σας κάνει θόρυβο;

Τα ρουλεμάν του κάδου είναι χαλαρά

Ακούτε ένα θόρυβο σαν χτύπημα από τον κάδο; Αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχουν “ξελασκάρει” τα ρουλεμάν του κάδου και χρειάζονται σφίξιμο. Ωστόσο, επιβεβαιώστε πως δεν έχει ξεμείνει και κάποιο αντικείμενο στον κάδο, όπως νομίσματα, ή στο λάστιχο στην είσοδο αυτού. Πάντα να ελέγχετε μετά από κάθε πλύση αν υπάρχουν αντικείμενα που μπορεί να προκαλούν  θόρυβο και να νομίζετε εσφαλμένα πως υπάρχει κάποια βλάβη.

Αν όμως πιστεύετε πως το πρόβλημα βρίσκεται στα ρουλεμάν και χρειάζονται αντικατάσταση, τότε πρέπει να φροντίσετε να τοποθετήσετε νέα, άμεσα. Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να το κάνετε μόνοι σας διότι κινδινεύετε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στο πλυντήριο ρούχων σας. Ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού που έχει τις γνώσεις, τα εργαλεία, αλλά και τα σωστά ανταλλακτικά για να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Εμπιστευτείτε τους τεχνικούς του Service Now Athens για επισκευές πλυντηρίων χωρίς αναμονή.

Προβλήματα με τη ζώνη ή την αντλία

Πολλές φορές η ζώνη του πλυντηρίου φθείρεται και έτσι παράγεται θόρυβος κατά τη διαδικασία στυψίματος. Αν έχει χαλάσει εντελώς, πρέπει να προχωρήσετε σε αντικατάσταση, πάντα με τη βοήθεια τεχνικού. Στην περίπτωση που δε φταίει η ζώνη είναι πολύ πιθανό να είναι βουλωμένη ή χαλασμένη η αντλία αποστράγγισης. Κατά το στύψιμο το πλυντήριο στραγγίζει τα νερά με την βοήθεια της αντλίας. Αν παρατηρήσετε έντονο θόρυβο μόνο κατά τη διάρκεια του στυψίματος και όχι καθ’ όλη τη διάρκεια, τότε μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στην αντλία αποστράγγισης. Πολύ απλά, βεβαιωθείτε πως δεν εμποδίζει κάποιο αντικείμενο η βρωμιά τη διέλευση του νερού. Διαφορετικά απευθυνθείτε σε τεχνικό.

Φυσικά, πολλά ακόμα αίτια μπορεί να προκαλούν αυτόν τον έντονο θόρυβο που μαρτυράει πως κάτι δεν πάει καλά με τον πλυντήριό σας. Συστήνεται λοιπόν προτού βγάλετε συμπεράσματα να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς του Service Now Athens για να εκτιμήσουν τη βλάβη και να προχωρήσουν στην επίλυσή της, χωρίς να χρονοτριβείτε.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093