Δε στραγγίζει το πλυντήριο, τι πηγαίνει λάθος;

Αριθμός στροφών σε πλυντήριο ρούχων
Στροφές στυψίματος σε πλυντήριο ρούχων / Pixabay.com

Προς απογοήτευσή σας συνειδητοποιήσατε πως το πλυντήριο δεν έχει στραγγίξει επιτυχώς τα νερά. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που μπορεί να γίνει μπελάς για κάθε νοικοκυριό. Οι αιτίες αυτού του προβλήματος μπορούν να είναι ποικίλες, όχι όμως και μη αναστρέψιμες.

Για να επιδιορθώσετε με ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικότητα κάθε βλάβη του πλυντηρίου σας, εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες τεχνικούς της Service Now Athens.

Ακόμα και αν έχετε παρατηρήσει τα εξής σίγουρα πρέπει να επικοινωνήσετε με τεχνικό καθώς κάτι δε λειτουργεί καλά στο πλυντήριό σας:

  • Αργή αποστράγγιση νερού
  • Διακοπή της διαδικασίας αποστράγγισης εν μέσω προγράμματος
  • Σε κάποιες πλύσεις το νερό αποχετεύεται ενώ σε άλλες όχι
  • Στην κύρια πλύση δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά στο ξέβγαλμα δε γίνεται αποστράγγιση
  • Εμποδίζεται η λειτουργία στυψίματος

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν γιατί προκαλείται αυτή η σοβαρή δυσλειτουργία. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που το πλυντήριο δε στραγγίζει;

  • Φραγμένος σωλήνας σύνδεσης από μικροαντικείμενα ή σκουπίδια
  • Η αντλία φίλτρου είναι βουλωμένη ή σπασμένη
  • Το αποχετευτικό δίκτυο ή το σιφόνι είναι βουλωμένα

Τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω τη βλάβη;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια πριν καλέσετε τεχνικό, όμως μην επιχειρήσετε να επέμβετε ιδιαίτερα στα μηχανολογικά εξαρτήματα του πλυντηρίου χωρίς να γνωρίζετε τι κάνετε. Ακόμα και αν έχετε κάποια αυτοπεποίθηση, η έλλειψη εμπειρίας στα πλυντήρια μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερεκτίμηση των ικανοτήτων σας και να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά άθελά σας.

Προτιμήστε να φωνάξετε έναν επαγγελματία τεχνικό που θα αποκαταστήσει κάθε βλάβη αποτελεσματικά και με εγγύηση. Καλέστε στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093, έναν τεχνικό από το Service Now Athens και μείνετε ήσυχοι χωρίς να πειραματίζεστε άδικα.

Αν θέλετε να ελέγξετε κάτι οπωσδήποτε, να θυμάστε πως πάντα πρέπει να αποσυνδέετε τη συσκευή από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ποτέ μην παραβλέπετε τους κανόνες ασφαλείας.

Μπορείτε στη συνέχεια να ελέγξετε το φίλτρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μπροστινής πλευράς. Επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να χυθεί νερό στο πάτωμα, τοποθετήστε μια πετσέτα ή κουρέλι από πριν. Σε περίπτωση που είναι φραγμένο, καθαρίστε το και ξανατοποθετήστε το. Αν το φίλτρο είναι εντάξει δείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αντλία ή τους σωλήνες που βγαίνουν από το πλυντήριο. Μην ξεβιδώσετε τίποτα, απλώς ελέγξτε για ρωγμές ή σπασίματα, οτιδήποτε δηλαδή που μπορεί να σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Συνιστούμε να μην παρεμβαίνετε στις συσκευές σας ούτε να επιχειρήσετε την αντικατάσταση κάποιου εξαρτήματος. Μόνο οι επαγγελματίες τεχνικοί γνωρίζουν πως να πραγματοποιήσουν μια επιδιόρθωση ή αντικατάσταση με ασφάλεια αλλά και με τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Για υπηρεσίες άμεσης επισκευής πλυντηρίων, εμπιστευτείτε τους τεχνικούς της Service Now Athens.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093