Γιατί το πλυντήριο δεν τραβάει νερό;

Κάδος πλυντηρίου
Κάδος πλυντηρίου / Pixabay.com

Η σωστή λειτουργία του πλυντηρίου ρούχων είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη για την ομαλή εξέλιξη της καθημερινότητάς μας. Κάθε φορά που υπάρχει κάποια βλάβη όλα βγαίνουν εντελώς εκτός προγράμματος και μας πιάνει πανικός. Μια τέτοια συχνή βλάβη που παρατηρείται είναι πως το πλυντήριο δεν τραβάει νερό.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε! Με ένα τηλεφώνημα στην Service Now Athens στα τηλέφωνα 211-400-2018694-8755093, ένας επαγγελματίας τεχνικός θα σας επισκεφθεί άμεσα ώστε να επιδιορθώσει γρήγορα και αποτελεσματικά το πλυντήριό σας.

Γιατί συμβαίνει αυτή η δυσλειτουργία;

Το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό για πολλούς λόγους. Δεν είναι απαραίτητο να μπείτε στη διαδικασία να το επιδιορθώσετε μόνοι σας καθώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία. Ωστόσο, θα βοηθήσετε τον τεχνικό αν εντοπίσετε κάποια βλάβη χωρίς να κάνετε κάποια επικίνδυνη παρέμβαση στη συσκευή.

1. Η πόρτα δεν κλείνει

Η ομαλή λειτουργία του πλυντηρίου απαιτεί το να έχει κλείσει καλά η πόρτα του ώστε να ξεκινήσει η πλύση. Πολλές φορές λόγω βιασύνης δεν είμαστε βέβαιοι πως έχουμε κλείσει καλά την πόρτα, και έτσι δεν μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία το πλυντήριο. Κάθε φορά λοιπόν που το χρησιμοποιείτε φροντίστε να έχει κλείσει η πόρτα καλά, και βεβαιωθείτε πως έχετε ακούσει τον χαρακτηριστικό ήχο του κλικ που σημαίνει πως έχει μαγκώσει.

2. Κλειστή παροχή νερού

Πολλές φορές η βαλβίδα παροχής νερού είναι κλειστή και έτσι είναι αδύνατο το πλυντήριο ρούχων να τραβήξει νερό. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να φωνάξετε τεχνικό για να το φτιάξει αλλά να ανοίξετε απλώς τη βαλβίδα ώστε να μπορεί το νερό να διοχετευτεί στη συσκευή. Ωστόσο, αν είναι ανοιχτή πιθανότατα να φταίει κάτι άλλο και τότε μπορείτε να καλέσετε έναν ειδικό από τη Service Now Athens για να ελέγξει που οφείλεται η βλάβη.

3. Λάθος τοποθέτηση σωλήνα παροχής νερού

Αν συνδέσατε μόνοι σας το πλυντήριο στο σπίτι σας χωρίς να έχετε την κατάλληλη εμπειρία είναι εξαιρετικά πιθανό πως δεν τοποθετήσατε σωστά τον σωλήνα παροχής νερού, ή να τον τοποθετήσατε πολύ χαλαρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πλυντήριο να μην τραβάει νερό και εσείς να βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε μια επίσκεψη από τεχνικό στο χώρο σας διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαρροής που θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στο πλυντήριο αλλά και στο δάπεδο.

4. Βουλωμένο φίλτρο στον σωλήνα παροχής νερού

Στη βαλβίδα εισόδου νερού υπάρχει ένα φίλτρο το οποίο αν έχει μαζέψει βρωμιά θα δημιουργήσει δυσλειτουργία στο πλυντήριο και δε θα τραβάει νερό. Είναι καλό να καθαρίζεται μια με δυο φορές το χρόνο, και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας. Αν δεν επιθυμείτε να “μπλέξετε” με τέτοιες διαδικασίες τότε φροντίστε να κάνετε μια συντήρηση του πλυντηρίου μια φορά το χρόνο με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Για να βρείτε τεχνικούς που θα επισκευάσουν το πλυντήριό σας άμεσα, με ασφάλεια, και εγγύηση εμπιστευτείτε τις υπηρεσίες της Service Now Athens. Δε χρειάζεται να μπαίνετε οι ίδιοι σε κόπο και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα!

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093