Γιατί το πλυντήριο βγάζει νερά από κάτω;

Λευκό πλυντήριο εντός εσωτερικού χώρου
Πλυντήριο σε εσωτερικό χώρο / Unsplash.com

Βάλατε να πλύνετε τα ρούχα σας και μόλις πήγατε να τα βγάλετε για να τα απλώσετε συνειδητοποιείτε πως το πλυντήριο έχει βγάλει νερά από κάτω! Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη μέρα σας. Δυστυχώς, τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια δεν είναι εύκολα στην DIY επιδιόρθωση και για αυτό μπορεί να σας πιάσει πανικός. Τι θα κάνετε, πως θα το φτιάξετε, κ.τ.λ.

Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλές υπηρεσίες εύρεσης επαγγελματιών τεχνικών που μπορούν να επιδιορθώσουν το πλυντήριο σας άμεσα και αποτελεσματικά. Βρείτε τον τεχνικό που χρειάζεστε χωρίς αναμονές στο Service Now Athens. Κάλεσε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας εύκολα για να βρείτε την αιτία που βγάζει νερά το πλυντήριο από κάτω. Δύο πιθανές αιτίες είναι οι εξής:

  • Βουλωμένο φίλτρο: Αν το φίλτρο του πλυντηρίου σας είναι βουλωμένο μπορεί να εντοπίσετε ίνες και χνούδια στα καθαρά ρούχα. Μερικές φορές μπορεί όμως να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα και γι αυτό να δείτε νερά να βγαίνουν από κάτω.
  • Χαλασμένη αντλία νερού: Η διαρροή νερού κάτω από το πλυντήριο είναι πολύ συχνά αποτέλεσμα μιας χαλασμένης αντλίας νερού. Υπάρχει περίπτωση η αντλία σας να έχει φθαρεί, να έχει σπάσει, ή να έχει τρυπήσει. Επίσης, ένα δείγμα του ότι κάτι δεν πάει καλά με την αντλία νερού είναι ο θόρυβος και το κούνημα της συσκευής κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλυντηρίου και έχει δύο σωλήνες που ενώνονται με αυτή. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και να δείτε επίσης αν φαίνεται να έχει χαλαρώσει η αντλία ή αν έχει βουλώσει.

Προτιμήστε να αναθέσετε το έργο της επιδιόρθωσης σε έναν επαγγελματία τεχνικό. Μην μπείτε στον πειρασμό να διορθώσετε εσείς τη βλάβη! Βρείτε τεχνικό για επισκευή πλυντηρίου στο Service Now Athens και επισκευάστε το πλυντήριό σας άμεσα, γρήγορα, και με εγγύηση αποτελεσματικότητας.

Τι πρέπει να κάνω αν τρέχουν νερά κάτω από το πλυντήριο;

Αν τρέχουν νερά κάτω από το πλυντήριο πρέπει να φροντίσετε να τα απομακρύνετε αμέσως. Σε περίπτωση που το αμελήσετε, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το πάτωμα και ο τοίχος. Ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη στιγμή της διαρροής βεβαιωθείτε πως έχετε καθαρίσει τα νερά πολύ καλά.

Μην το αφήνετε στην τύχη του. Πρέπει να καλέσετε οπωσδήποτε επαγγελματία τεχνικό για να επιδιορθώσει τη βλάβη το συντομότερο δυνατό. Μέχρι να έρθει, δείτε αν υπάρχει κάποιο εμφανές πρόβλημα – ποτέ να μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια στο πλυντήριό σας, ειδικά αν είναι ακόμα συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος.

Η λύση βρίσκεται στη σωστή επιδιόρθωση της συσκευή σας που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από επαγγελματίες τεχνικούς με την κατάλληλη γνώση και εμπειρία στις βλάβες πλυντηρίων. Για να μη σας πιάνει πονοκέφαλος με τις διαρροές νερού αλλά και την πιθανότητα μεγαλύτερης ζημιάς στο μηχάνημα ή το πάτωμά σας, τότε επιλέξτε τον σωστό τεχνικό με την βοήθεια της Service Now Athens.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093