Service Bosch: Αντιμετώπιση προβλημάτων πλυντηρίου ρούχων.

Τρία πλυντήρια Bosch στη σειρά
© Bosch 2021

Εάν ανήκεις στους κατόχους πλυντηρίου ρούχων Bosch, γνωρίζεις ήδη ότι έχεις έναν αξιόπιστο σύμμαχο στο πλύσιμο ρούχων της οικογένειας. Τα πλυντήρια ρούχων Bosch έχουν ειδικό κύκλο πλυσίματος ακόμη και για ρούχα που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα ή πλύσιμο στο χέρι. Τι γίνεται όμως αν ξαφνικά παρουσιαστεί βλάβη σε μια τόσο σημαντική συσκευή σου? Διάβασε τον παρακάτω οδηγό που ετοίμασαν για σένα οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του ServiceNow για την αντιμετώπιση των πιο συχνών προβλημάτων πλυντηρίων ρούχων Bosch. Αν δεν αναγνωρίζεις το πρόβλημα του πλυντηρίου ρούχων σου παρακάτω, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την έμπειρη ομάδα μας. Οι καταρτισμένοι τεχνικοί μας έχουν μακροχρόνια εμπειρία σε service Bosch πλυντηρίων ρούχων.

Το πλυντήριο ρούχων Bosch δεν ανάβει.

Αν το πλυντήριο ρούχων Bosch δεν ανάβει θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η το βύσμα κάνει πλήρη επαφή με την πρίζα και δεν είναι χαλαρή. Επιπλέον, έλεγξε μήπως έχει πέσει ή μήπως έχει καεί η ασφάλεια παροχής ρεύματος στον πίνακα του σπιτιού που σχετίζεται με την παροχή ρεύματος στο πλυντήριο. Αν όλα λειτουργούν κανονικά,  προσπάθησε να συνδέσεις το πλυντήριο σε κάποια άλλη πρίζα. Τέλος, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχει κάποια διακοπή ρεύματος στο σπίτι και στη γειτονιά γενικότερα ελέγχοντας κάποια άλλη συσκευή. Τα περισσότερα μοντέλα πλυντηρίου ρούχων Bosch έχουν κλείδωμα ασφαλείας για προστασία. Αν αυτό είναι ενεργοποιημένο, τότε πατώντας κάποιο πλήκτρο θα ακουστεί ένας ήχος. Φρόντισε να το απενεργοποιήσεις και δοκίμασε ξανά. Μην απογοητευτείς αν τίποτα από τα παραπάνω δε λειτουργήσει, πιθανότατα η αγαπημένη σου συσκευή Bosch χρειάζεται service. Επικοινώνησε με τους έμπειρους τεχνικούς μας για ραντεβού κατ’ οίκον σε ώρα και μέρα που εξυπηρετεί εσένα και το πρόγραμμα σου κατόπιν διαθεσιμότητας.

Στο πλυντήριο ρούχων Bosch δεν ανοίγει η πόρτα.

Στo πλυντήριo ρούχων Bosch δεν ανοίγει η πόρτα στα πρώτα λεπτά μετά το τέλος της πλύσης. Είναι ένα μέτρο ασφαλείας που έχουν τα περισσότερα πλυντήρια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν προσπαθήσεις να ανοίξεις την πόρτα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλυσίματος ή αν έχει μείνει νερό μέσα στον κάδο. Αν υπάρχει νερό μέσα στον κάδο επίλεξε πρόγραμμα στυψίματος και περίμενε να ολοκληρωθεί. Άλλος λόγος που δεν ανοίγει η πόρτα του πλυντηρίου είναι να έχει αποεπιλεχθεί το πρόγραμμα του πλυντηρίου. Σ’ αυτή τη περίπτωση επίλεξε ξανά το πρόγραμμα και προσπάθησε να ανοίξεις ξανά την πόρτα, αφού έχουν περάσει περίπου 3-4 λεπτά από το τέλος της πλύσης. Τέλος, βεβαιώσου ότι δεν έχει αποσυνδεθεί το πλυντήριο από την πρίζα ή ότι δεν είναι κλειδωμένα τα πλήκτρα του πλυντηρίου από την ασφάλεια για παιδιά που αναφέραμε παραπάνω.

Το πλυντήριο ρούχων Bosch δε βγάζει τα νερά.

Όταν το πλυντήριο ρούχων δε βγάζει τα νερά είναι πολύ πιθανό να εμφανίζει κάποιο σφάλμα Ε18 ή F18. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι κάτι εμποδίζει τον εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης να αδειάσει το νερό. Έλεγξε προσεκτικά για τυχόν αντικείμενα ή τρίχες που μπορεί να φράζουν το σωλήνα που συνδέεται στην αποχέτευση. Αν δε φαίνεται να φράζει κάτι το σωλήνα τότε έλεγξε μήπως το φίλτρο νερού μπλοκάρεται από κάποιο αντικείμενο. Χρησιμοποίησε ένα δοχείο για να αποστραγγίσεις το νερό, και ξεβίδωσε το φίλτρο προσεκτικά έχοντας δίπλα σου μια λεκάνη ή ένα ταψί για τυχόν νερά. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε λειτουργήσει, τότε κάλεσε τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας. Η πολύχρονη εμπειρία στα πλυντήρια ρούχων Bosch, μας καθιστά ικανούς να αναγνωρίσουμε και να αποκαταστήσουμε άμεσα τη βλάβη, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Σου παρέχουμε 2 χρόνια εγγύηση για κάθε ανταλλακτικό που θα εγκαταστήσουν οι τεχνικοί του δικτύου μας.

Το πλυντήριο ρούχων Bosch δε ζεσταίνει το νερό.

Αν παρατηρήσεις ότι το πλυντήριο σου δε ζεσταίνει το νερό με αποτέλεσμα να μην καθαρίζει αποτελεσματικά τα ρούχα, υπάρχει πιθανότητα να έχει καεί η αντίσταση του πλυντηρίου. Έλεγξε την μ’ ένα πολύμετρο ώστε να επιβεβαιώσεις αν όντως φταίει η αντίσταση. Αν έχεις μοντέλο πλυντηρίου Bosch το οποίο έχει σύνδεση και ζεστού και κρύου νερού θα πρέπει να ελέγξεις αν η βάνα παροχής του ζεστού νερού είναι ανοιχτή και σωστά συνδεδεμένη με το πλυντήριο. Αν όλα φαίνονται σωστά, μη προσπαθήσεις να ανοίξεις μόνος σου το πλυντήριο καθώς μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά πειράζοντας κάποιο ανταλλακτικό που δεν έχει επηρεαστεί από βλάβη. Κάλεσε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και 694-8755093 ώστε ένας εξειδικευμένος τεχνικός του δικτύου μας να σε εξυπηρετήσει άμεσα. Υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά για όλα τα μέρη του πλυντηρίου σου Bosch.

Το πλυντήριο ρούχων Bosch δεν τραβάει νερό.

Στην περίπτωση που το πλυντήριο ρούχων Bosch δεν τραβάει νερό μέσα στον κάδο θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις πιέσει το κουμπί “Έναρξη” στον πίνακα ελέγχου και ότι η παροχή νερού στην οποία έχει τοποθετηθεί ο εύκαμπτος σωλήνας πλήρωσης του πλυντηρίου είναι ανοιχτή. Έλεγξε ολόκληρο το μήκος του σωλήνα πλήρωσης για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει τσακίσει σε κάποιο σημείο ή ότι δεν έχει μπλοκαριστεί από κάποιο αντικείμενο που μπορεί να είναι αιτία να εμποδίζεται η ροή του νερού. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε φαίνεται να είναι η αιτία, τότε ίσως θα πρέπει να καθαρίσεις τη σήτα της παροχής νερού. Μη ξεχνάς την τακτική συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων Bosch, ώστε να το έχεις σύμμαχό σου στην καθαριότητα όσο περισσότερα χρόνια γίνεται. Οι τεχνικοί του ServiceNow είμαστε δίπλα σου σε κάθε επίσκεψη, ώστε να λύσουμε τις απορίες σου και να σου δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα του πλυντηρίου.

Το πλυντήριο ρούχων Bosch κάνει θόρυβο στο στύψιμο.

Η πιο συχνή αιτία όταν το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο στο στύψιμο είναι ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα. Έλεγξε αν είναι ισοσταθμισμένο και ότι όλα τα ποδαράκια ακουμπάνε γερά στο δάπεδο. Αν έχεις μετακομίσει πρόσφατα ή η συσκευή είναι νέα, βεβαιώσου ότι έχουν αφαιρεθεί οι ασφάλειες. Συνίσταται να μη φορτώνεις το πλυντήριο με παραπάνω ή λιγότερο φορτίο ρούχων από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής καθώς αυτό δυσκολεύει τη “ζύγιση” του φορτίου απ ‘το πλυντήριο και δημιουργεί τον θόρυβο. Αν ο θόρυβος επιμένει τότε κάποιο ανταλλακτικό έχει φθαρεί και χρήζει αντικατάστασης. Θα μπορούσε να είναι κάποιο ρουλεμάν, ιμάντας ή αμορτισέρ. Είναι φυσιολογικές φθορές που επισκευάζονται εύκολα από ένα τεχνικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτείνουμε να προσπαθήσεις να λύσεις το πλυντήριο μόνος σου. Υπάρχει κίνδυνος να γίνει ζημιά που θα είναι μη αναστρέψιμη.

Πώς ξεκλειδώνει το πλυντήριο ρούχων Bosch.

Όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα για παιδιά στο Bosch πλυντήριο σου, δεν μπορεί να πατηθεί κάποιο κουμπί για λόγους ασφαλείας. Αν δεν το ενεργοποίησες εσύ μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για να ξεκλειδώσεις το πλυντήριο ρούχων Bosch. Ανάλογα με το μοντέλο του πλυντηρίου είτε θα υπάρχει μια φωτεινή ένδειξη κλειδιού στην οθόνη, είτε μια ένδειξη “CL”. Όταν η ένδειξη είναι αναμμένη η λειτουργία των πλήκτρων έχει απενεργοποιηθεί. Πίεσε και κράτησε πατημένο το κουμπί εκκίνησης για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσεις ένα ηχητικό σήμα και το σύμβολο του πλήκτρου εξαφανιστεί. Εάν το πλυντήριο διαθέτει την προηγμένη οθόνη αφής, θα πρέπει να υπάρχει ένα φωτεινό τετράγωνο κουμπί με ένα σύμβολο κλειδιού και “3 δευτερόλεπτα” από κάτω. Απλά κράτα πατημένο το κουμπί για τρία δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που θα απενεργοποιήσει το κλείδωμα.

Στο Service Now Athens θα βρεις αξιόπιστους τεχνικούς που θα αναλάβουν το service του πλυντηρίου Bosch άμεσα & κυρίως οικονομικά. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα σου δώσουν συμβουλές για να επεκτείνεις τη ζωή του πλυντηρίου ρούχων Bosch και να έχεις την καλύτερη απόδοση της συσκευής σου. Χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια ανταλλακτικά, γι’αυτό & μπορούμε να σου παρέχουμε εγγύηση για κάθε επισκευή πλυντηρίου έως και 2 χρόνια. Η επισκευή του πλυντηρίου ρούχων σου δε θα πρεπε να απασχολεί εσένα & τον πολύτιμο χρόνο σου. Κάλεσε μας σήμερα και ένας έμπειρος τεχνικός του δικτύου μας θα είναι στην πόρτα σου ακόμα και αυθημερόν.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093