Κωδικοί βλάβης σε πλυντήρια Indesit

3 πλυντήρια Indesit στη σειρά
© INDESIT 2021

Οι βλάβες που μπορεί να συμβούν σε ένα πλυντήριο ρούχων Indesit είναι αρκετές και δυστυχώς μπορεί να οδηγήσουν σε εκτεταμένες ζημιές, όπως να πλημμυρίσει το μπάνιο. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια εμφανίζουν σε πρώιμο στάδιο, πριν ακόμα η βλάβη επεκταθεί, μήνυμα στην οθόνη τους ανάλογα με τη βλάβη που υπάρχει. Έτσι όταν έρθει η στιγμή για επισκευή πλυντηρίου ρούχων Indesit θα μπορείτε αμέσως να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια τεχνικού.  Τα πλυντήρια ρούχων Indesit παρουσιάζουν συχνά τις ακόλουθες βλάβες.

Περιεχόμενα
Σφάλμα F01 – Το πλυντήριο Indesit δεν ξεκινάει
Σφάλμα F02 – Bλάβη στον πρόωση του κάδου
Σφάλμα F05 ή F1 – Βλάβη στην αποστράγγιση του πλυντηρίου
Σφάλμα F06 – Ανοιχτή Πόρτα ή Βλάβη Διακόπτη

Σφάλμα F01 – Το πλυντήριο Indesit δεν ξεκινάει

Όταν ανάβει αυτός ο κωδικός, το πλυντήριο δεν ξεκινάει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα την παροχή ρεύματος. Τσεκάρετε ότι η πρίζα λειτουργεί και ότι δεν έχει πέσει η ασφάλεια. Καλό είναι, επίσης, να αποσυνδέσετε και να ξανασυνδέσετε το καλώδιο μερικές φορές. Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε θα πρέπει να ελέγξει το πλυντήριο τεχνικός. Κάλεσε μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Σφάλμα F02 – Bλάβη στον πρόωση του κάδου

Ο κωδικός αυτός υποδεικνύει βλάβη στον πρόωση του κάδου. Πρόκειται δυστυχώς για μια αρκετά συχνή βλάβη στα πλυντήρια ρούχων Indesit, η οποία εμφανίζεται μετά από χρόνια χρήσης. Είναι κάτι που δεν λύνεται από εσάς, αλλά χρειάζεται την εμπειρία και τον εξοπλισμό ενός εξειδικευμένου τεχνικού. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να γίνει αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως το πλυντήριο και να μην το ενεργοποιήσετε ξανά.

Σφάλμα F05 ή F1 – Βλάβη στην αποστράγγιση του πλυντηρίου

Αν εμφανίζεται ένας από τους δύο αυτούς κωδικούς, φανερώνει βλάβη με την αποστράγγιση του πλυντηρίου. Αυτό μπορεί πολύ απλά να συμβαίνει γιατί έχει βουλώσει το φίλτρο αποστράγγισης από κάποιο κέρμα, χαρτιά, χνούδια κλπ. Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα ανοίγοντας το καπάκι στην κάτω μπροστινή πλευρά του πλυντηρίου και ξεβιδώνοντας το φίλτρο. Απλώς, θα πρέπει να βάλετε από κάτω μια πετσέτα, ώστε να απορροφήσει το πλεονάζον νερό. Αν μετά τον καθαρισμό του φίλτρου το πρόβλημα επιμένει, τότε μπορεί να υπάρχει φράξιμο στον σωλήνα αποστράγγισης, κάτι που σας συνιστούμε να το ελέγξετε μαζί με κάποιον τεχνικό.

Σφάλμα F06 – Ανοιχτή Πόρτα ή Βλάβη Διακόπτη

Ο κωδικός αυτός φανερώνει ότι η πόρτα δεν έχει κλείσει καλά, οπότε δε μπορεί να ξεκινήσει η πλύση. Ενδέχεται όντως να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να κλείσετε καλά την πόρτα που μπορεί να εμποδίζεται από κάποιο ρούχο. Μπορεί, όμως, να έχει χαλάσει το λάστιχο που διασφαλίζει ότι η πόρτα κλείνει ερμητικά ή να υπάρχει βλάβη στον διακόπτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο τεχνικός μπορεί εύκολα και γρήγορα να κάνει την απαραίτητη αντικατάσταση. Όλα τα παραπάνω προβλήματα δεν θα εμφανιστούν αν γίνεται στο πλυντήριο Indesit τακτικό service.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό είναι, μόλις δείτε οποιοδήποτε σφάλμα στην οθόνη του πλυντηρίου να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό από τη Service Now, ο οποίος θα επισκευάσει τη βλάβη αυθημερόν στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093