Κωδικοί βλάβης σε πλυντήρια Πίτσος (Pitsos)

Τρία πλυντήρια Πίτσος στη σειρά
© Pitsos (Πίτσος) 2021

Συμβαίνει πολλές φορές να εντοπίσουμε έναν κωδικό βλάβης στο πλυντήριο ρούχων Pitsos που υποδεικνύει πως ίσως το πλυντήριο ρούχων Pitsos χρειάζεται service. Οι τεχνικοί του Service Now Athens συγκέντρωσαν για εσένα μια λίστα με κοινούς κωδικούς βλάβης στα πλυντήρια ρούχων Pitsos και πιθανούς τρόπους λύσης του προβλήματος.

Τα πλυντήρια ρούχων Pitsos στην πλειοψηφία τους φημίζονται για την αθόρυβη λειτουργία τους, την αποτελεσματικότητα και το πλήθος προγραμμάτων πλύσης τους γι’ αυτό και οι κάτοχοι τους μόλις αναγνωρίσουν κάποιο πρόβλημα, προτιμούν να αναζητήσουν λύση παρά να το αντικαταστήσουν. Αναζήτησε παρακάτω τον κωδικό βλάβης του δικού σου πλυντηρίου Pitsos και βρες αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης. Αν χρειάζεσαι άμεσα service ή επισκευή του πλυντηρίου ρούχων Πίτσος (Pitsos), μη διστάσεις να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους τεχνικούς μας οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο service πλυντηρίων ρούχων Pitsos.

  1. Ένδειξη CL σε πλυντήριο ρούχων Pitsos – Ασφάλεια Παιδιών Ενεργοποιημένη
  2. Κωδικός βλάβης Ε18 / F18 / F29 σε πλυντήριο ρούχων Pitsos – Το πλυντήριο δεν αδειάζει το νερό απ’τον κάδο.
  3. Κωδικός βλάβης Ε17 / F17 – Το πλυντήριο ρούχων δεν “παίρνει” νερό
  4. Κωδικός βλάβης Ε32 / F32 πλυντηρίου Pitsos – Άνισα κατανεμημένο φορτίο στον κάδο του πλυντηρίου.
  5. Κωδικός βλάβης Ε34 / E16 / F16 / F34 – Η πόρτα του πλυντηρίου δεν κλείνει σωστά / είναι ανοιχτή.
  6. Κωδικός βλάβης E 93 – Tο πλυντήριο δεν εισάγει το ζεστό νερό.
  7. Κωδικός βλάβης F33 – Εντοπίστηκε υπερβολικός αφρός στον κάδο
  8. Άλλα προβλήματα πλυντηρίου ρούχων Pitsos

Ένδειξη CL σε πλυντήριο ρούχων Pitsos – Ασφάλεια Παιδιών Ενεργοποιημένη


Αν στο πλυντήριο ρούχων Pitsos εμφανίζεται ο κωδικός σφάλματος CL, τότε αυτό υποδεικνύει ότι είναι ενεργοποιημένη η ασφάλεια παιδιών και καθίσταται αδύνατο να ανοίξει η πόρτα ή να ξεκινήσει ο κύκλος πλυσίματος. Η ασφάλεια αυτή αποτρέπει τα παιδιά από το να πατήσουν κάποιο πλήκτρο πάνω στο πλυντήριο γι’ αυτό δεν θα λειτουργούν τα κουμπιά του πλυντηρίου.

Λύση προβλήματος: Σε πλυντήριο Pitsos άνω φόρτωσης εντόπισε τα κουμπιά με το σύμβολο του κλειδιού και πατήστε ταυτόχρονα τουλάχιστον για 3 δευτερόλεπτα. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που θέλεις να ενεργοποιήσεις την ασφάλεια παιδιού. Σε πλυντήριο Pitsos εμπρόσθιας φόρτωσης πίεσε ταυτόχρονα για 3 δευτερόλεπτα τα πλήκτρα στροφές πλυσίματος και λήξη σε.

 

Κωδικός βλάβης Ε18 / F18 / F29 σε πλυντήριο ρούχων Pitsos – Το πλυντήριο δεν αδειάζει το νερό απ’τον κάδο.


Aπό τους πιο συχνούς κωδικούς σφαλμάτων σε πλυντήρια ρούχων Pitsos οι κωδικοί βλάβης Ε18 / F18 / F29 σημαίνουν είτε ότι η αντλία που αντλεί τα απόνερα εμποδίζεται στην εξαγωγή των νερών απ’ τον κάδο από κάποιο αντικείμενο ή ο σωλήνας αποστράγγισης/αποχέτευσης του πλυντηρίου ρούχων είναι φραγμένος ή έχει τσακίσει σε κάποιο σημείο και το νερό δεν μπορεί να αδειάσει από τον κάδο.

Λύση Πρόβλημα τος: Ο καθαρισμός της αντλίας είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση που το πρόβλημα προέρχεται από αυτήν. Βεβαιώσου πως έχεις αποσυνδέσει το πλυντήριο ρούχων Pitsos από την πρίζα και αφαίρεσε το καπάκι. Σε περίπτωση που το πλυντήριο ή ο σωλήνας έχε μέσα νερό άδειασε προσεκτικά το νερό σε μια λεκάνη, ώστε να αποφύγεις διαρροή των νερών στο πάτωμα. Καθάρισε προσεκτικά την φτερωτή της αντλίας και βεβαιώσου ότι γυρίζει και δεν εμποδίζεται από τρίχες, χνούδια ή αντικείμενα. Βίδωσε το καπάκι στη θέση του πριν αποπειραθείς να βάλεις το πλυντήριο σε λειτουργία. Αν το πρόβλημα προέρχεται από τον σωλήνα αποχέτευσης πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρός, ότι δεν εμποδίζεται από τρίχες ή χνούδια όπως η αντλία και ότι δεν έχει τσακίσει σε κάποιο σημείο. Ένας τρόπος να δοκιμάσεις αν έχει ξεμπλοκάρει είναι να κρατήσεις τον σωλήνα πάνω από μια λεκάνη και να δοκιμάσεις να τρέξεις το πρόγραμμα άντλησης, ελέγχοντας παράλληλα αν το νερό ρέει κανονικά. Σε περίπτωση που καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν λειτουργούν για το δικό σου πλυντήριο επικοινώνησε με τους εξειδικευμένους τεχνικούς του δικτύου μας. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να σε επισκεφτούμε και να διορθώσουμε το πρόβλημα του πλυντηρίου ρούχων σου ακόμα και αυθημερόν.

 

Κωδικός βλάβης Ε17 / F17 – Το πλυντήριο ρούχων δεν “παίρνει” νερό.


Αν το πλυντήριο ρούχων Pitsos εμφανίζει κωδικό βλάβης Ε17 ή κωδικό βλάβης F17 σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο στάδιο παροχής νερού από τη βρύση στο πλυντήριο, δηλαδή το πλυντήριο δεν “τραβάει” νερό. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν κάποιο βουλωμένο φίλτρο, χαμηλή πίεση νερού, κλειστή βαλβίδα εισαγωγής ή ηλεκτρικό πρόβλημα το οποίο προέρχεται από την πλακέτα.

Λύση Προβλήματος: Πρώτε έλεγξε ότι η βάνα παροχής νερού είναι ανοιχτή. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι το βουλωμένο φίλτρο το οποίο βρίσκεται στη βάνα παροχής νερού. Κλείσε την παροχή νερού, ξεβίδωσε το και καθάρισε το. Αν το μοντέλο σου είναι Pitsos Standard και AquaSecure τότε εντόπισε τον σωλήνα στην πίσω πλευρά της συσκευής, τράβηξε έξω τη σίτα, καθάρισε την και επιστρέφοντας την στη θέση της βεβαιώσου ότι θα βιδώσεις σωστά τον σφικτήρα για να αποφύγεις τυχόν διαρροές. Έπειτα άνοιξε ξανά την παροχή νερού. Αν το πλυντήριο σου υποστηρίζει σύστημα ασφαλείας Aqua-Stop αυτό περιλαμβάνει μια ηλεκτρική βαλβίδα, την οποία θα πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην βυθιστεί στο νερό. Αν δεν λειτουργήσει τίποτα από τα παραπάνω κάλεσε έναν εξειδικευμένο τεχνικό του δικτύου μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 και 694-8755093, καθώς αν το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό, η αλλαγή της πλακέτας είναι μια εργασία που μπορούν να αναλάβουν οι έμπειροι τεχνικοί μας χρησιμοποιώντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά για το πλυντήριο ρούχων Pitsos.

 

Κωδικός βλάβης Ε32 / F32 πλυντηρίου Pitsos – Άνισα κατανεμημένο φορτίο στον κάδο του πλυντηρίου.


Η ένδειξη βλάβης Ε32 / F32 στο πλυντήριο ρούχων Pitsos υποδεικνύει άνισα κατανεμημένο φορτίο στον κάδο του πλυντηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημα ζυγοστάθμισης του πλυντηρίου διακόπτει το στύψιμο του προγράμματος λόγω της άνισης κατανομής. Σε άλλες περιπτώσεις το πλυντήριο ρούχων αυξάνει τις στροφές του προγράμματος για να κατανέμει πιο σωστά το φορτίο.

Λύση προβλήματος: Προσπάθησε να κρατήσεις την ισορροπία στο φορτίου πλυντηρίου σου πλένοντας συνολικά διαφορετικού μεγέθους ρούχα. Φρόντιζε να κλείνεις τα φερμουάρ σε ογκώδη ρούχα όπως οι παπλωματοθήκες και αν χρειαστεί προσπάθησε να ισομοιράσεις τα ρούχα και να επαναλάβεις το πρόγραμμα στυψίματος.

 

Κωδικός βλάβης Ε34 / E16 / F16 / F34 – Η πόρτα του πλυντηρίου δεν κλείνει σωστά / είναι ανοιχτή.


Σε περίπτωση που φαίνεται κάποια από τις ενδείξεις Ε34 / E16 / F16 / F34 στο πλυντήριο ρούχων pitsos, η οποία σημαίνει ότι η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων δεν κλείνει σωστά, θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά μήπως κάποιο ρούχο εμποδίζει την πόρτα του πλυντηρίου.

Λύση προβλήματος: Αν έχεις υπερφορτώσει το πλυντήριο μπορεί να μην κλείνει σωστά η πόρτα γιατί την μπλοκάρουν τα ρούχα. Προσπάθησε να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει η πόρτα όταν κλείνει, για να βεβαιωθείς ότι έχει ασφαλίσει. Σε περίπτωση που η πόρτα δεν κλείνει ή δεν ασφαλίζει λόγω βλάβης, επικοινώνησε μαζί μας, οι έμπειροι τεχνικοί μας μπορούν να αναγνωρίσουν και να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε φθορά έχουν υποστεί τα μέρη του πλυντηρίου σου σε προσιτές τιμές και εγγύηση στα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε έως και 2 χρόνια.

Κωδικός βλάβης E 93 – Tο πλυντήριο δεν εισάγει το ζεστό νερό.

O κωδικός βλάβης Ε 93 εμφανίζεται στα μοντέλα με σύνδεση ζεστού και κρύου νερού και σημαίνει ότι το πλυντήριο δεν εισάγει το ζεστό νερό.

Λύση προβλήματος: Έλεγξε αν η βάνα παροχής ζεστού νερού είναι πλήρως ανοιχτή και ότι δεν μπλοκάρεται η αντλία εισαγωγής ή ο σωλήνας εισαγωγής ζεστού νερού από κάποιο αντικείμενο.

Κωδικός βλάβης F33 – Εντοπίστηκε υπερβολικός αφρός στον κάδο.

Ο κωδικός βλάβης F33 σε πλυντήριο ρούχων Pitsos υποδεικνύει ότι έχει συσσωρευτεί υπερβολικός αφρός στον κάδο του πλυντηρίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν χρησιμοποιήσεις υπερβολική δόση απορρυπαντικού, σε σχέση με το φορτίο ρούχων.

Λύση προβλήματος: Χρησιμοποίησε λιγότερο απορρυπαντικό στην επόμενη πλύση και συμβουλέψου την ετικέτα για τη σωστή δοσολογία.

Άλλα προβλήματα πλυντηρίου ρούχων Pitsos

Εκτός από τους συνηθισμένους κωδικούς βλαβών, είναι πιθανών να αντιμετωπίσεις κάποια άλλα προβλήματα στο Pitsos πλυντήριο ρούχων σου. Γι’ αυτό καλό είναι να μην αποφεύγεις την τακτική συντήρηση και service του πλυντηρίου ρούχων Πίτσος (Pitsos), ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα λειτουργεί πολλά χρόνια και θα σου αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο των ρούχων.

Αν η βλάβη που εντόπισες απαιτεί λύσιμο του πλυντηρίου, οι ειδικοί μας προτείνουν να μην προσπαθήσεις να λύσεις το πλυντήριο μόνη ή μόνος σου και να απευθυνθείς άμεσα σε ειδικό, ώστε να μην προξενήσεις ζημιά μη αναστρέψιμη στα εξαρτήματα του πλυντηρίου.

Το πλυντήριο ρούχων Pitsos δεν στύβει.


Όταν το πλυντήριο ρούχων δε στύβει τα ρούχα πιθανόν η βλάβη προέρχεται είτε από την αντλία καθώς δεν μπορεί να αδειάσει το νερό για να προχωρήσει το στύψιμο, είτε από το άνισα κατανεμημένο φορτίο που αναφέραμε παραπάνω. Αν δεν βρίσκεις λύση παραπάνω, τότε χρειάζεται τεχνικός.

Το πλυντήριο ρούχων Pitsos δεν τραβάει το μαλακτικό.


Αν το πλυντήριο ρούχων Pitsos δεν τραβάει το μαλακτικό, φρόντισε να καθαρίζεις τακτικά τη θήκη του απορρυπαντικού και τα κατάλοιπα από προηγούμενες πλύσεις. Βεβαιώσου ότι το πλυντήριο τραβάει νερό από την παροχή και ότι δεν διανέμεται νωρίτερα λόγω μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού.

Το πλυντήριο ρούχων Pitsos δεν θερμαίνει το νερό.


Όταν το πλυντήριο ρούχων δεν θερμαίνει το νερό, πιθανόν η βλάβη οφείλεται σε ηλεκτρολογικά αίτια και υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης θερμοστάτη, αντίστασης ή κάποιας αιτίας που μόνο ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να αντιμετωπίσει.

Το βασικότερο στα προβλήματα επισκευής πλυντηρίων ρούχων είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η επιλογή αντικατάστασης του φθαρμένου ανταλλακτικού, είναι πολύ πιο οικονομική λύση από την αγορά μιας νέας συσκευής. Στην Service Now Athens, σε εξυπηρετούν έμπειροι τεχνικοί, οι οποίοι σε ενημερώνουν άμεσα για το μέγεθος της βλάβης και σου δίνουν λύσεις που σε συμφέρουν περισσότερο. Έτσι, εξασφαλίζεις επέκταση του χρόνου ζωής του πλυντηρίου ρούχων σου μάρκας Pitsos με αξιοπιστία και ταχύτατη εξυπηρέτηση.

Χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια ανταλλακτικά και γι’ αυτό μπορούμε να σου παρέχουμε εγγύηση 2 χρόνων για κάθε πρόβλημα που επιδιορθώνουμε. Κάλεσε μας σήμερα και ένας έμπειρος τεχνικός του δικτύου μας θα είναι στην πόρτα σου ακόμα και αυθημερόν.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093

Τα σχόλια είναι κλειστά.