3 Λόγοι που το πλυντήριο βγάζει νερά

Νερό και αφρός
Νερό και αφρός / Pexels.com

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να τελειώνει ο κύκλος της πλύσης του πλυντηρίου σας και να βρίσκετε προς απογοήτευσή σας μια λίμνη με νερά στο πάτωμα! Τα πλυντήρια δεν το κάνουν αυτό, οπότε αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο τότε κάτι πηγαίνει πολύ στραβά. Τις περισσότερες φορές δεν είναι εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού, αλλά ενός μηχανολογικού προβλήματος.

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις μην επιχειρείτε να εντοπίσετε οι ίδιοι ή να επιδιορθώσετε τη βλάβη. Αυτό είναι δουλειά των τεχνικών που γνωρίζουν πως να χειρίζονται συσκευές όπως το πλυντήριό σας. Για να βρείτε επαγγελματίες τεχνικούς καλέστε τους τεχνικούς της Service Now Athens στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093 και θα διορθωθεί το πρόβλημα άμεσα και γρήγορα. Ας δούμε όμως γιατί το πλυντήριό σας βγάζει νερά.

1. Χαλαρή αντλία νερού

Μπορείτε να δείτε με μια ματιά αν ο σωλήνας του νερού είναι σωστά τοποθετημένος στην παροχή μέσα στον τοίχο. Βρίσκεται στο πλάι ή πίσω από το πλυντήριό σας. Συνήθως υπάρχουν δύο αντλίες που συνδέονται με δυο μεταλλικές βαλβίδες. Πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση βεβαιωθείτε πως έχετε αποσυνδέσει την παροχή ρεύματος για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Αν παρατηρήσετε πως έχουν ξελασκάρει οι σωλήνες δείτε αν μπορείτε να τις κουμπώσετε καλύτερα χωρίς να χρησιμοποιήσετε εργαλεία. Αν όχι, τότε οπωσδήποτε φωνάξτε τεχνικό.

2. Η αντλία αποστράγγισης είναι βουλωμένη

Πολλές φορές όταν το πλυντήριο βγάζει νερά σημαίνει πως η αντλία αποστράγγισης νερού έχει βουλώσει. Ελέγξτε αν έχει καταστραφεί, αν έχει τρυπήσει, ή αν υπάρχει κάποιο αντικείμενο ή βρωμιά που να εμποδίζει το νερό από το να φύγει. Ένα τέτοιο αντικείμενο μπορεί να είναι μια κάλτσα, κέρματα, τσιμπιδάκια, ή ένα μικρό παιχνίδι. Αν δεν μπορείτε να απομακρύνετε τα μικροαντικείμενα ή τη βρωμιά καλέστε έναν τεχνικό από το Service Now Athens για να επιδιορθώσει άμεσα και με εγγύηση κάθε βλάβη ή δυσλειτουργία.

3. Η πόρτα δεν κλείνει καλά

Όσον αφορά τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη σφραγίζει η πόρτα και για αυτό το πλυντήριο να βγάζει νερά. Αν θέλετε να αποκλείσετε αυτό το ενδεχόμενο ελέγξτε αν κάθε φορά που την κλείνετε ακούτε το χαρακτηριστικό “κλικ”. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να σφραγίζει μεν, αλλά να έχει χαλάσει κάποιο άλλο εξάρτημα που δεν μπορείτε να διακρίνεται και να χάνει νερό το πλυντήριο από εκεί. Πάλι, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό για να εξετάσει κάθε πιθανότητα.

Αυτοί είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι οι οποίοι δημιουργούν δυσλειτουργία στο πλυντήριό σας και αυτό βγάζει νερά. Πάραυτα, πολλά ακόμα μπορεί να πηγαίνουν λάθος και το πλυντήριο να μη δουλεύει όπως πρέπει. Δυστυχώς, τα πραγματικά αίτια μπορεί να είναι πάρα πολλά και είναι αδύνατο να μπείτε στη διαδικασία να τα εντοπίσετε και να τα επιδιορθώσετε. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία.

Είναι πάντα προτιμότερο να μην προσπαθήσετε να επέμβετε σε οποιοδήποτε εξάρτημα του πλυντηρίου σας. Εκτός του ότι κινδυνεύετε να τραυματιστείτε εσείς ή να πάθετε ηλεκτροπληξία, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να κάνετε μεγαλύτερη ζημιά η οποία θα σας κοστίσει περισσότερο μελλοντικά ή ακόμα και να αχρηστέψει το μηχάνημά σας. Για αυτό, εμπιστευτείτε κάθε έλεγχο και μετατροπή σε επαγγελματίες τεχνικούς που με ασφάλεια και εγγύηση μπορούν να φέρουν εις πέρας κάθε τι που τους ζητάτε. Βρείτε τον τεχνικό που ψάχνετε για την επισκευή του πλυντηρίου σας με τη βοήθεια της Service Now Athens!

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093