Το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει το νερό! Τι μπορώ να κάνω;

Κάδος πλυντηρίου
Κάδος πλυντηρίου / Pixabay.com

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια σχέση αγάπης – μίσους με την μπουγάδα! Πολλές φορές μπορεί μια απλή διαδικασία να καταλήξει εφιάλτης αν συνειδητοποιήσουμε πως μετά το πλύσιμο τα ρούχα μας είναι μούσκεμα και βρίσκεται νερό μέσα στο μηχάνημα. Είναι το σημείο που καταλαβαίνουμε πως το πλυντήριο ρούχων δε λειτουργεί σωστά εφόσον δεν τραβάει το νερό.

Μην αφήσετε το πλυντήριο σας να σας χαλάσει τη μέρα. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε αν δεν τραβάει νερό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν πρέπει να επέμβετε στο μηχάνημα διότι μπορεί να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε με τους αξιόπιστους τεχνικούς της Service Now Athens για να επισκευάσουν το πλυντήριό σας.

Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης

Αν δείτε κάποιο σφάλμα στις ενδείξεις του πλυντηρίου, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για να καταλάβετε τι δεν πάει καλά. Λογικά θα έχει συμβουλές για το πως να το επιλύσετε, πριν μπείτε στη διαδικασία να το σκαλίσετε ή να φωνάξετε τεχνικό.

Δείτε το καπάκι του πλυντηρίου

Αν ο μοχλός που βρίσκεται στο καπάκι του πλυντηρίου έχει σπάσει, τότε δεν ασφαλίζει σωστά και είναι αδύνατο να ξεκινήσει η λειτουργία του, πόσο μάλλον να τραβήξει νερά. Βεβαιωθείτε πως είναι σε καλή κατάσταση, διαφορετικά πρέπει να προχωρήσετε σε άμεση αντικατάσταση.

Αντλία

Είναι πιθανό να έχει βουλώσει η αντλία αποστράγγισης, γι αυτό αδυνατεί το πλυντήριο να τραβήξει το νερό. Αφού διακόψετε την παροχή ρεύματος ελέγξτε την αντλία για μικροαντικείμενα που μπορεί να την έχουν μπλοκάρει (νομίσματα, τσιμπιδάκια, κάλτσες) ή αν έχει μαζέψει βρωμιά. Πιθανότατα θα μπορείτε να απομακρύνετε τη βρωμιά ή τα αντικείμενα, αλλά αν δε νιώθετε αυτοπεποίθηση, είναι προτιμότερο να φωνάξετε έναν τεχνικό από τη Service Now Athens που θα επιλύσει το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά.

Μπορείτε επίσης να δείτε αν η αντλία έχει φθαρεί, αν έχει σκισίματα ή ρωγμές. Εάν ναι, τότε σίγουρα θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Ζώνη

Κάποια πλυντήρια διαθέτουν ζώνη στη μηχανή. Αν αυτή έχει φθαρεί ή έχει χαλάσει τότε το πλυντήριο δε θα είναι σε θέση να τραβήξει τα νερά αποτελεσματικά. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου χρήσης εντοπίστε τη θέση της ζώνης και ελέγξτε τη. Μόλις δείτε πως δεν είναι σε καλή κατάσταση πρέπει να επικοινωνήσετε με επαγγελματία τεχνικό για την άμεση αντικατάστασή της.

Για να μην μπαίνετε σε κόπο και σε δύσκολες διαδικασίες που απαιτούν τεχνικές γνώσεις, αλλά και ανταλλακτικά, είναι προτιμότερο να εμπιστεύεστε την επιδιόρθωση του πλυντηρίου σας σε αξιόπιστους τεχνικούς. Στην Service Now Athens διαθέτουμε μεγάλο αριθμό καταξιωμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να επιλύσουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τις συσκευές σας, άμεσα και γρήγορα, αλλά και με παροχή εγγύησης.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093