Τι συμβαίνει και δε στύβει το πλυντήριο ρούχων;

Στύψιμο μπλε ρούχου με τα χέρια
Βρεγμένο ρούχο / Pexels.com

Δεν είναι περίεργο να σταματούν να στύβουν τα πλυντήρια ρούχων. Στην πραγματικότητα είναι μια συχνή βλάβη που χρήζει επιδιόρθωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαφόρων αιτιών, όμως είναι αρκετά εύκολο να πραγματοποιηθεί, ειδικά με τη βοήθεια ενός επαγγελματία τεχνικού.

Βρείτε τον τεχνικό που θα επιδιορθώσει άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε βλάβη αφορά το πλυντήριο ρούχων που έχετε. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες της Service Now Athens.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα συνήθη αίτια που προκαλούν αδυναμία στυψίματος στα πλυντήρια ρούχων.

Βουλωμένη αντλία αποστράγγισης

Η πιο συχνή αιτία που οδηγεί το πλυντήριο ρούχων στο να μη στύβει σωστά καθόλου είναι ένα πρόβλημα στην αντλία αποστράγγισης. Δε στύβει ουσιαστικά γιατί δεν μπορεί να στραγγίξει τα νερά. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάτι να έχει φράξει την αντλία διοχέτευσης του νερού, και έτσι το νερό δεν μπορεί να φύγει από τη συσκευή. Ίσως να μη γίνεται και σωστή παροχέτευση αυτού σε πρώτο στάδιο! Η φραγή αυτή μπορεί να είναι αποτέλεσμα από συσσωρευμένη βρωμιά στην αντλία ή να έχει κολλήσει κάποιο μικρό αντικείμενο όπως ένα νόμισμα, ένα τσιμπιδάκι, ή μια κάλτσα. Αν παρατηρήσετε λοιπόν πως το πλυντήριο ρούχων δε στύβει καθόλου ή ελάχιστα, τότε μάλλον πρέπει να ελεγχθεί η αντλία.

Ασταθής κάδος

Αν το φορτίο που θέλετε να πλύνετε είναι πολύ μεγάλο για το πλυντήριό σας, ή αν θέλετε να πλύνετε μόνο ένα μεγάλο αντικείμενο, το μηχάνημα διατρέχει κίνδυνο. Σε περίπτωση που ο κάδος κινείται υπερβολικά πολύ ή με ασταθή τρόπο, δημιουργείται πίεση στο μηχάνημα και προκαλεί συνολική κίνηση ή ακόμα και να χαλάσει εντελώς. Ένας ασταθής κάδος λοιπόν μπορεί να είναι η αιτία που δε στριφογυρίζει σωστά ο κάδος και ως αποτέλεσμα, δε στύβει.

Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας, ή αν θέλετε να πλύνετε μόνο ένα μεγάλο αντικείμενο να προσθέσετε και μερικά μικρότερα κομμάτια για να εξισορροπήσετε το φορτίο. Βεβαιωθείτε επίσης πως το πλυντήριο ρούχων είναι επίπεδο και δε γέρνει προς κάποια μεριά. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Με τη βοήθεια ενός αλφαδιού το οποίο θα τοποθετήσετε στο πάνω μέρος της συσκευής. Αν γέρνει, τότε προσπαθήστε να το μετακινήσετε ή να προσθέσετε πατάκια στα πόδια του πλυντηρίου για να έρθει σε ευθεία.

Τα καρβουνάκια για το μοτέρ έχουν φθαρεί

Αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να ενώσουν τον κάδο με το μοτέρ. Τα καρβουνάκια του μοτέρ φθείρονται με το χρόνο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το πλυντήριο θα γεμίζει και θα αποστραγγίζει το νερό, όμως ο κάδος δε θα μπορεί να στριφογυρίσει σωστά. Έτσι, τα ρούχα σας δε θα στύβονται σωστά και δε θα καθαρίζουν αποτελεσματικά. Τα νέα καρβουνάκια άνθρακα είναι πολύ οικονομικά και εγκαθίστανται εύκολα από έναν τεχνικό πλυντηρίων. Επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες τεχνικούς στην επισκευή πλυντηρίων της Service Now Athens και επιδιορθώστε οποιαδήποτε βλάβη εύκολα και γρήγορα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το πλυντήριο ρούχων δε στύβει. Μπορεί να υπάρχουν βλάβες στα ηλεκτρικά εξαρτήματα, στις αντλίες, το μοτέρ, ή και άλλα κομμάτια. Ωστόσο, οι παραπάνω αιτίες είναι και οι πιο συχνές που συναντούν οι τεχνικοί.

Προσπαθήστε να μην μπείτε στη διαδικασία να αποκαταστήσετε κάποια βλάβη χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Για οποιαδήποτε δυσλειτουργία του πλυντηρίου σας καλέστε το Service Now Athens και ένας από τους καταξιωμένους τεχνικούς μας θα επιδιορθώσει τη συσκευή σας αποτελεσματικά.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093