Το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα! Τι πρέπει να κάνω;

Πλυντήριο ρούχων Samsung με καλάθι απλύτων δίπλα
Πλυντήριο ρούχων και καλάθι άπλυτων / Pexels.com

Όταν το πλυντήριό μας δεν εκτελεί σωστά τις λειτουργίες του μας προκαλεί άγχος και σύγχυση. Είναι ένας πολύ μεγάλος βοηθός για τις δουλειές του νοικοκυριού καθώς η αυτόματη πλύση των ρούχων μας ελευθερώνει χρόνο για άλλα πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Μια βλάβη που μπορεί να παρατηρήσουμε είναι πως το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα επαρκώς ή και καθόλου.

Για οποιαδήποτε βλάβη και αν παρατηρήσετε, οι ειδικοί των πλυντηρίων μπορούν να σας δώσουν τη λύση άμεσα και αποτελεσματικά. Εμπιστευτείτε τους καταρτισμένους τεχνικούς της Service Now Athens και επιδιορθώστε κάθε πρόβλημα γρήγορα και χωρίς κόπο. Καλέστε στα τηλέφωνα 211-400-2018 και στο 694-8755093.

Τι συμβαίνει στο πλυντήριο;

Κάθε πρόγραμμα του πλυντηρίου έχει συγκεκριμένο χρόνο, ρυθμό, και δυσλειτουργίες. Αυτό που θέλετε και φυσικά περιμένετε, είναι να τις εκτελεί όλες σωστά. Μέρος του κάθε προγράμματος είναι και το ξέβγαλμα. Η βλάβη στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνει εκείνη τη στιγμή και το μηχάνημα σβήνει ή “κρέμεται”.

Σε τι οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία;

Όπως με κάθε οικιακή συσκευή έτσι και με το πλυντήριο, μια βλάβη μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες. Δεν είναι φυσικά απαραίτητο να γνωρίζετε τι πηγαίνει λάθος! Για να επισκευάσετε κάθε βλάβη χωρίς αναμονές προτιμήστε τους ειδικούς στις επισκευές πλυντηρίων της Service Now Athens. Ας δούμε τους πιθανούς λόγους που το πλυντήριο δεν ξεβγάζει τα ρούχα.

1. Αδυναμία αποστράγγισης

Είναι πιθανό πως το πλυντήριό σας δεν μπορεί να στραγγίξει καλά τα νερά και για αυτό να μην ξεβγάζει τα ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει έλεγχος στο σύστημα αποστράγγισης, στο φίλτρο της αντλίας, την αντλία, τον εξωτερικό σωλήνα αλλά και τα ακροφύσια που βρίσκονται μέσα στο μηχάνημα. Μπορεί να έχουν βουλώσει οι σωλήνες ή το φίλτρο και μετά την απομάκρυνση των αντικειμένων να λειτουργεί πάλι το πλυντήριο κανονικά. Αν όμως το πρόβλημα βρίσκεται στην αντλία τότε είναι πιθανό πως πρέπει να αντικατασταθεί.

2. Αδυναμία στον διακόπτη πίεσης

Ο μικρός αυτός ειδικός αισθητήρας ελέγχει την ποσότητα νερού μέσα στο πλυντήριο. Αν δε λειτουργεί τότε είναι αναμενόμενο πως το πλυντήριο δε θα στραγγίζει τα ρούχα. Πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η βλάβη διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορεί να σταματήσει το πλυντήριο να ρίχνει νερά και να παρουσιαστούν διαρροές.

3. Φθορά στις βούρτσες

Άλλο ένα αίτιο αυτής της δυσλειτουργίας είναι η φθορά που έχει προκληθεί στις βούρτσες του ηλεκτροκινητήρα του πλυντηρίου σας. Αν αυτές δε λειτουργούν σωστά, τότε το πλυντήριο δεν εκτελεί τη λειτουργία του όπως πρέπει, και πιθανότατα δεν ξεβγάζει τα ρούχα σας. Ευτυχώς, αυτή η βλάβη μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα με μια απλή αντικατάσταση στις βούρτσες.

Μην προσπαθήσετε να κάνετε κάποια επιδιόρθωση μόνοι σας! Υπάρχει μεγάλο ρίσκο να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά στο μηχάνημα, ακόμα και να το αχρηστεύσετε εντελώς. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε μόνο εξειδικευμένους τεχνικούς που θα μπορέσουν να φτιάξουν το πλυντήριό σας με εγγύηση και αποτελεσματικότητα. Καλέστε στο Service Now Athens και βρείτε εύκολα τον τεχνικό που χρειάζεστε.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093