Τι συμφέρει περισσότερο, οι επισκευές των πλυντηρίων ή η αντικατάστασή τους;

Γυναίκα με τηλέφωνο μπροστά σε πλυντήριο
Καλώντας τεχνικό για επισκευή πλυντηρίου © Service Now Athens, 2021

Είναι η μέρα για τη μπουγάδα. Έχετε βάλει τα ρούχα μέσα στον κάδο, πατάτε το κουμπί για εκκίνηση του προγράμματος του πλυντηρίου, αλλά τίποτα, δεν παίρνει μπροστά. Συνειδητοποιείτε πως κάτι δε πάει καλά, ίσως υπάρχει κάποια βλάβη στο πλυντήριό σας. Και εκεί είναι το σημείο που αρχίζετε να αναρωτιέστε, αξίζουν οι επισκευές πλυντηρίων ή πρέπει να αντικατασταθεί εξ’ ολοκλήρου το μηχάνημα;

Πριν μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε για καινούριο πλυντήριο ερευνήστε λίγο το ζήτημα. Συνήθως τα πλυντήρια κοστίζουν αρκετά, ενώ μια επισκευή μπορεί να είναι ρουτίνας, και με ένα μικρό ποσό να διορθωθεί η βλάβη πολύ εύκολα. Απ’ την άλλη, μπορεί να συμφέρει περισσότερο να προχωρήσετε σε αντικατάσταση αν το πλυντήριό σας είναι πολύ παλιό. Ας δούμε όμως παρακάτω τι πρέπει να έχετε υπόψη πριν πάρετε κάποια απόφαση.

Ποιό είναι το πρόβλημα στο πλυντήριο;

Αρχικά πρέπει να εντοπίσετε τη βλάβη και τι μπορεί να την προκαλεί. Δεν μπαίνει σε λειτουργία, δεν περιστρέφεται ο κάδος, ή στάζουν νερά; Όλα αυτά είναι σίγουρα σημάδια βλάβης, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το που οφείλονται, μπορείτε να κάνετε την έρευνά σας ή να ρωτήσετε έναν τεχνικό της εταιρείας Service Now Athens, για να εκτιμήσει περίπου το μέγεθος της ζημιάς. Φυσικά, δεν μπορεί να κάνει διάγνωση από το τηλέφωνο, αλλά θα σας δώσει μια ιδέα για το τι ενδέχεται να προκαλεί τη δυσλειτουργία στη συσκευή σας.

Επισκευή: Αν το πρόβλημα βρίσκεται στη ζώνη του πλυντηρίου, τη βαλβίδα νερού, ή στη στεγανοποίηση, τότε ένας τεχνικός πλυντηρίων θα μπορέσει να το διορθώσει χωρίς μεγάλο κόστος.

Αντικατάσταση: Στη περίπτωση που το πρόβλημα είναι σοβαρότερο, όπως ένας χαλασμένος κάδος ή σπασμένη καμπίνα, είναι προτιμότερο να αντικαταστήσετε το πλυντήριό σας.

Είτε πρόκειται για επισκευή είτε για αντικατάσταση του πλυντηρίου, μπορείτε να καλέσετε τους τεχνικούς μας στα τηλέφωνα 211-400-2018 & 694-8755093 για άμεση εξυπηρέτηση.

Βίδωμα πόρτας πλυντηρίου
Επισκευή πόρτας πλυντηρίου ρούχων © Service Now Athens, 2021

Πόσο θα κοστίσει η επισκευή;

Αν έχετε ήδη πάρει τη γνώμη ενός ειδικού στις επισκευές πλυντηρίων, από το τηλέφωνο ή αφού ήρθε σπίτι σας και έλεγξε τη συσκευή, τότε θα έχετε σίγουρα μια καλύτερη ιδέα για το ποια είναι η βλάβη και πόσο περίπου θα κοστίσει η επισκευή. Είναι όμως συμφέρουσα η επισκευή αν συμπεριληφθούν το κόστος του ανταλλακτικού και η εργασία; Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας καθώς μπορεί να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά που να κοστίσει παραπάνω.

Επισκευή: Αν η επισκευή κοστίσει κάτω από το 50% της αρχικής τιμής μιας νέας συσκευής και το πλυντήριό σας είναι σχετικά καινούριο, η επισκευή είναι μια ασφαλής λύση. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε και εγγύηση επισκευής για να είστε σίγουροι πως το πρόβλημα διορθώθηκε.

Αντικατάσταση: Αν το κόστος της επισκευής είναι πάνω από το 50% της αρχικής αξίας ενός καινούριου πλυντηρίου, τότε σας συμφέρει πολύ περισσότερο να αγοράσετε μια νέα συσκευή και να αποχαιρετήσετε το παλιό σας πλυντήριο.

Άντρας με στολή δίπλα σε πλυντήριο ρούχων
Τεχνικός Πλυντηρίου Ρούχων © Service Now Athens, 2021

Πόση διάρκεια ζωής έχουν τα πλυντήρια;

Κάθε οικιακή συσκευή πλυντηρίου ρούχων έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής, και όσο πλησιάζει στο χρονικό όριο τόσο περισσότερα προβλήματα θα εμφανίζει. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής του πλυντηρίου σας εξαρτάται και από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται αλλά και πόσο καλά συντηρείται. Ένα καλό πλυντήριο με σχετικά συχνή χρήση και σωστή συντήρηση μπορεί να αντέξει και 11 χρόνια. Βέβαια, αν είναι 8 ή 9 ετών και εμφανίσει βλάβη που θα κοστίσει αρκετά, είναι σίγουρα προτιμότερο να το αντικαταστήσετε.

Στο Service Now Athens θα βρείτε εξειδικευμένους τεχνικούς στις επισκευές πλυντηρίων & ψυγείων. Καλέστε μας σήμερα και ένας έμπειρος τεχνικός από το δίκτυό μας θα είναι, ακόμα και αυθημερόν, στην πόρτα σας.

Καλέστε μας τώρα: 2114002018 / 6948755093